Другите ви считат за странни и трудно възприемат поведението ви? Склонни сте към

...
Другите ви считат за странни и трудно възприемат поведението ви? Склонни сте към
Коментари Харесай

Доказано е! Нещастните хора са по-успешни!

Другите ви смятат за странни и мъчно възприемат държанието ви? Склонни сте към мрачни мисли и даже към депресивни положения? Всъщност това, че от време на време се чувствате самотни, неразбрани и даже нещастни, може да ви помогне в живота. Защото по-нещастните хора се оказват и по-успешни! 

Революционна догадка, изключително в случай че се има поради, че сега позитивното мислене е една от най-популярните концепции в логиката на психиката, а и се смята, че с помощта на вярната настройка, бихме могли да преборим даже тежки физически и психологични болести.

Силата на позитивното или на аналитичното мислене?

Въпреки че никой не желае да оспори силата и благотворността на положителните мисли, проучване на Барбара Еренрайх потвърждава, че настроението на всеки човек в съответен миг може извънредно да повлияе на преценката му. Еренрайх сортира участници в огромен теоретичен опит и ги провокира да се върнат към спомените си: една част от хората би трябвало да си напомнят нещо красиво и благо, а друга – нещо в действителност неприятно, което е оставило рана в душите им. Втора стъпка от опита е запознаването на двете групи участници с разнообразни истории – от градски легенди и митове до безпочвени клюки. След това всеки един слушател на историите е помолен да вземе решение по отношение на правилността, истинността и поуките в тях.  



Оказва се, че тези, които са било в неприятно въодушевление по време на представянето на историите, са по-малко склонни да имат вяра на измислици и да вземат грешни решения, основани на спекулации и погрешни обстоятелства.

Изследването потвърждава, че когато хората се усещат по-зле, те са по-успешни и съсредоточени, могат да извършват рутинните си задания по-стегнато, по-бързо и в пъти по-добре.



Лошото въодушевление и отрицателната настройка към света ни оказват помощ и да мислим по-реалистично, а по-този метод да бъдем и много по-критични към заобикалящите ни случки и хора. Оказва се, че в случай че сме по-тъжни и потиснати, по-лесно запомняме обстановки, тъй като сме по-концентрирани към детайлите и не се поддаваме на спекулации. А насладата, макар че има благотворно въздействие върху душите ни, ни прави отпуснати, невнимателни и без нужната централизация при действия, които изискват аналитичност.

Важно е да се означи, че тези наблюдения изключват хора със съществени проблеми като клиничната меланхолия. Доказано е в медицината, че такива хора имат проблем с постоянството и концентрацията, пречупват се даже при най-малката компликация и постоянно изпадат в конфликтни обстановки с сътрудници и другари.

И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР